Cafe Weltschmerz

Het gesprek als bron voor verandering. In confronterende maar open gesprekken wordt de kern van de problematiek binnen het onderwerp zichtbaar gemaakt. Centrale thema’s zijn: democratie, politiek, economie, financieel, veiligheid, onderwijs, milieu, klimaat, zorg, arbeid, wet- en regelgeving, openbaar bestuur en tot slot binnen al deze onderwerpen, innovatie.

Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden. Wij gebruiken burgerjournalistiek als middel voor verandering.
Onze interviewers zijn autonoom dwarsdenkende deskundigen uit een relevante branche. Elke aflevering heeft een ‘hoofdrolspeler’ met een ‘verhaal’, dat wet- en regelgeving raakt en een grote impact heeft op de samenleving.

In de gesprekken worden de fundamenten van de democratie en rechtstaat benoemd. Café Weltschmerz zoekt naar knelpunten binnen het systeem en met de blik op de toekomst. Het gaat daarbij zowel over datgene wat wij als samenleving fout doen, als het zoeken naar oplossingen.

  • Café Weltschmerz is objectief en neutraal
  • Wij stellen onze informatie vrij toegankelijk beschikbaar
  • Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor mainstream media

https://cafeweltschmerz.nl

Presentatie/ lezing van Professor Pierre Capel ( hoogleraar Immunologie) over onze weerstand