De Andere Krant

De Andere Krant; een initiatief dat spraakmakend mag worden genoemd. Het is tegenwoordig moeilijk om in kranten en tijdschriften nog objectieve waarheden te vinden. Zodra je iets leest in de gebruikelijke kranten moeten je sensoren op scherp staan. De kans dat je via ‘slim’ woordgebruik, het verdraaien van feiten en/of het weglaten van belangrijke feiten op een vals been wordt gezet is bijzonder groot. Het is toch vaak de bedoeling dat dat je overkomt. Je moet van goede huize komen en sensorisch ontwikkeld zijn om deze manipulatie te herkennen. Bij “De Andere Krant” hoef je daar niet bang voor te zijn; hier worden kritische geluiden en feiten gepubliceerd die de waarheid niet verbloemen; integendeel juist.

Het initiatief van deze krant is afkomstig van stichting KnowledgeMatters. Het doel van De Andere Krant is om het publieke debat te verbreden en de Andere Kant van het nieuws te tonen. Waar veel media meer onderdeel van het machtssysteem (b)lijken in plaats van deze macht kritisch te volgen zijn wij totaal onafhankelijk. De krant heeft geen winstoogmerk en wordt tegen de laagst mogelijk kosten gemaakt en verspreid.

Voor het maken van de eerste edities is “De Andere Krant” verschillende samenwerkingen aangegaan met wel onafhankelijke media. Voor een brede nieuwsgaring raden zij – ook deze – partijen van harte aan.

https://deanderekrant.nl/