Zelfzorg Covid19

Zelfzorg Covid19 is een initiatief van Rob Elens, huisarts te Meijel. Hij paste in Nederland als eerste de mix van HydroxyChloroquine, Zink en Azitromycine toe en genas daarmee veel van zijn Covid19 patienten. Rob is voorstander van toepassing van deze medicatie in de eerste lijn in het milde stadium van Covid19 om daarmee de druk op de tweede lijn te verlichten. Het idee om Covid19 te bestrijden d.m.v. supplementen is ontstaan nadat het Rob Elens werd verboden door de inspectie om HCQ te gebruiken. De werking van supplementen blijkt in de praktijk voldoende groot om (milde) Covid19 te voorkomen dan wel uit te doven. Dat is belangrijk nieuws. 

Evert de Blok, ondernemer te Dirksland, is, zoals zoveel ondernemers, bezorgd over de duur van de Lockdown periode en van mening dat er in de media en door de overheid te weinig aandacht aan preventieve maatregelen wordt besteed. Evert zocht contact met Rob en samen besloten ze een website te laten ontwikkelen.

Rob Elens is overigens niet de enige die HCQ succesvol gebruikt(e). In veel andere landen zijn artsen hiermee succesvol in de genezing van Covid19 patienten. In Frankrijk was dat de befaamde arts Didier Raoult. In de USA bundelde artsen zich onder de naam “Americas Frontline Doctors” die ook al langere tijd met HCQ succesvol patiënten genazen